На патриотичен празник сдружение „Артилерия“ връчи годишните си награди

11.03.2019 12:06

По традиция на 11 март, когато се чества Денят на ракетните войски и артилерията, плевенското Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” връчва своите годишни награди. Церемонията днес се проведе в салона на Военния клуб в Плевен като сред гостите бяха Илия Милушев, съветник на президента Румен Радев, Иво Антонов, директор на дирекция в МО, зам.-областният управител Татяна Божинова, кметът на община Троян Донка Михайлова, началникът на НВУ „Васил Левски“ бриг.ген. Пламен Богданов, директори на училища, приятели на сдружението.

Макет на черешовото топче по традиция получи носителят за тази година на приза „Лидер на специалност „Полева артилерия” на НВУ „Васил Левски” – ст. Станимир Караджов. Призът му бе връчен от бриг.ген. Пламен Богданов и председателя на УС на плевенското сдружение о.р. подполк. Радослав Георгиев. Началникът на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново бе приготвил подарък за домакините, а на свой ред о.р. подполк. Георгиев му връчи макет на черешовото топче.

Юлия Петрова от ПГ по туризъм – Плевен и Атанас Гюров от ПГПЧЕ – Плевен са носителите на приза „Доблест” Трета степен за своя постъпка, с която са помогнали на човек в беда, други техни връстници получиха грамоти за номинации. Беше връчен и приз „Благородство” на о.з.майор Илиян Иванов, който заедно със съпругата си са приемни родители. За първа година бе присъдено и отличие „Обичам България” на Ивет Горанова от Математическата гимназия в Ботевград, автор на стихотворение, посветено на България, с което е участвала в конкурса „Защо ще остана в България?”, организиран от Сдружението. Днес бяха наградени и първенците от конкурса.

Грамоти за добро сътрудничество бяха връчени на директори на училища от област Плевен, с които Сдружение „Артилерия” работи активно.

И разбира се като на празник на патриотично сдружение прозвучаха песни и стихотворения, посветени на родината. За празничната атмосфера се погрижиха децата от ДГ „Звънче“, възпитаници на НУ „Христо Ботев“ – Плевен и ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пордим.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: