„Спартак“ – Плевен с победа над „Янтра“ в дербито на Трета лига

10.03.2019 16:42
Отборът на „Спартак“ – Плевен постигнаха важна победа днес над тима на „Янтра“ – Габрово. Играчите на Красимир Бислимов завоюваха труден успех с 1:0 при гостуването на „Янтра“ Габрово в дербито от 18-ия кръг на Северозападна Трета лига, съобщава sportal.bg. Единственото попадение в срещата бе на Ивайло Раденцов.

Първата интересна ситуация дойде в 8-ата минута, когато Цветан Петров получи хубав пас зад гърба на защитата, след което стреля, но твърде слабо, за да затрудни стража на домакините. В 12-ата минута Пламен Кожухаров опита удар от въздуха, но опитът му мина на сантиметри от целта.

В 22-ата минута Искрен Писаров засече с глава центриране от левия фланг, но крилото не успя да изненада Иван Георгиев. В 33-ата минута Цветан Петров стреля от пряк свободен удар от близо 30 метра, но капитанът на Спартак не успя да намери очертанията на вратата.
В 64-ата минута гостите от Плевен стигнаха до гол. Халфът на Спартак Ивайло Раденцов заби уникално попадение от въздуха във вратата на Павлов.
В 72-ата минута Ивайло Иванов бе близо до втори гол в мрежата на Янтра, но вратарят на тима изби коженото кълбо. В последните секунди домакините се опитаха да стигнат до точката, но отбраната на плевенчани се справи.
Над 30 привърженици бяха дошли в Габрово, за да подкрепят отбора на „Спартак“.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: