Свилен Атанасов: В Плевен БСП доказа, че е политическата сила, с която всички трябва да се съобразяват

09.03.2019 13:15

Доброто представяне на БСП на предстоящите избори за Европейски парламент неминуемо ще даде тласъка и промяната в управленския модел на България в национален план, която е абсолютно необходима. Това заяви пред делегатите на 46-ата общинска партийна конференция на БСП – Плевен председателят на Общинския съвет на партията Свилен Атанасов. Той изтъкна, че всеки ден ставаме свидетели на конфликтите, конфронтацията и скандалите, които генерира управляващата коалиция на псевдопатриотите и ГЕРБ. Това е формалната коалиция, а същевременно имаме и неформална такава, в която са включени ДПС и „Воля“, като всеки ден сме свидетели на една зверска междуинституционална криза, която не просто уронва престижа на държавата, но и руши държавността, като цяло, посочи Атанасов. Лидерът на БСП – Плевен заяви категоричната позиция на партията, че това управление е повече от вредно, а след европейските избори трябва да последват предсрочни парламентарни избори, които да доведат до ляво управление начело с БСП. „Само такова управление може да върне левите и социалнозначими политики на дневен ред. Политики, обърнати най-вече към обикновения, трудовия български гражданин, който през последните години едва преживява“, каза Свилен Атанасов.

Общинската организация на БСП – Плевен утвърди номинациите си за евродепутати

 

Председателят на Общинския съвет на БСП – Плевен подчерта, че победата на партията на евровота, както и по-осезаемото й представяне в групата на Партията на европейските социалисти ще спомогне и за реализиране на ангажиментите на БСП, ясно разписани в документа „Визия за Европа“. Свилен Атанасов сподели, че евродепутатите от БСП ще се борят за няколко значими неща, а именно – силна Европа, но такава, зачитаща и уважаваща спецификата, авторитета и суверенитета на всяка една отделна страна и Европейски съюз, ангажиран с проблемите на хората от третата възраст, майките с деца, работниците, дребния и средния бизнес. Партията на европейските социалисти категорично ще настоява за въвеждане на европейски социален модел на управление, който да гарантира развит и устойчив трудов пазар и работната ръка на младите хора да бъде обезпечена, заяви пред делегатите на конференцията Атанасов, като посочи, че в резултат на продължаващия вече 30 години експеримент населението у нас е намаляло от близо 9 милиона на под 7 милиона души. Това е една демографска катастрофа, следствие на срината индустрия и липса на работни места или където такива съществуват – с мизерно заплащане, допълни Свилен Атанасов.

Атанасов заяви, че най-важното за общинската партийна организация на БСП е връзката между постигнатите резултати от евроизборите и местните избори през есента. „Победата на БСП – Плевен на тези местни избори трябва да се случи. Последните проведени избори – президентските и парламентарните, категорично показаха, че БСП – Плевен е не просто основна и водеща политическа сила. Ние върнахме нашите позиции отпреди това и доказахме, че сме политическата сила, с която всички трябва да се съобразяват“, категоричен бе той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: