13-годишен е автор на два грабежа на жени в Плевен

08.03.2019 9:26

13-годишен е задържан за извършване на два грабежа в Плевен, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР. Престъпленията са реализирани на 22 януари около 19:15 часа и на 7 март около 08:15 часа в района на Първо РУ – Плевен. При двата случая потърпевши са жени – 26-годишна и 51-годишна.

При първия грабеж на паркинг пред магазин в ж.к „Дружба“ непознат със сила издърпал от ръката на жертвата си дамско портмоне, съдържащо 10 лв., лични документи и дебитни карти. Другото нападение е станало на улица „Трите бора“ в близост до тролейбусна спирка и при разминаване извършителят е издърпал дамска чанта с пари – около 40 лв., мобилен телефон „Алкател“, лична карта и глюкомер.

На местопрестъпленията се извършени огледи. В тревна площ в жк „Дружба“ са открити и иззети част от отнетите вещи – чанта, документи и глюкомера. В хода на оперативната работа криминалисти от Първо РУ – Плевен установяват извършителят на деянията – 13-годишен от Плевен. Вещта, обект на първото престъпление е намерена и върната на тъжителката срещу разписка. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: