Открий своето образование и кариера – без граници!

08.03.2019 14:02

Изложение „Образование без граници” и кариерният форум „Образование и кариера“, ще се открият на 15 март 2019 г. в сградата на НДК – етаж 5 от 11 часа.

На събитието ще бъдат представени основните права на потребителя, свързани с правата на образование, информация, право на здравословна околна среда и безопасност, правото да бъдеш чут

На 15-ти и 16-ти март в Националния дворец на културата ще се проведе новото издание на традиционното изложение „Образование без граници“ и кариерния форум „Образование и кариера“. Събитието обединява двата сектора – образование и кариера, като представя водещи учебни заведения и компании. На изложението ще участват фирми, работодатели, училища, университети, академии, институции и организации от цял свят. Това е единственото място, където можете да намерите желаното обучение и реализация и да се информирате за съвременните изисквания от водещите работодатели. На събитието ще намерите огромно разнообразие от възможности и перспективи.

Организаторите тази година разширяват обхвата на изложението с темата, перспективите и възможностите за кариерно развитие. Този акцент – „Образование и кариера” е съпътстван и с конкретни предложения, които ще бъдат представени от десетки български работодатели и германската работодателска агенция. Като основната идея е образованието да бъде отговорна, сериозна крачка и условие за успешна кариера… в България. Посланието е след добро образование в чужбина, младите хора да се завърнат България и у нас да развият, приложат своите знания, квалификация и творчески възможности.

Амбицията тази година е и да се представят нов тип образователни инициативи. Поводът е Международният Ден на потребителя – 15 март. В рамките на изложението квалифицирани и интересни лектори ще говорят за основните права на потребителя, въпроси, по които българинът сякаш не е дотам осведомен. Желаещите могат да изслушат беседите по следните основни теми: правото на образование, правото на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда, правото на безопасност. Младежката конференция започва от 13:00 ч. след официалното откриване и в нея ще вземат участие интересни лектори от Асоциация Активни Потребители, Асоциация на европейските журналисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна безопасност. Темата за право на образование ще бъде развита от един от най-обичаните преподаватели в Софийския университет доц. д-р Владислав Миланов, който ще представи защо езиковата култура и образованието стоят в основата на нашето общество.

Всеки желаещ да посети изложението и младежката конференция може да се регистрира предварително на сайта на изложението (www.edu-fair.eu) или на място в Националния дворец на културата. Входът е свободен. Очакваме ви!

За „ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ“ и „ОБРАЗОВАНИЕ И КАРИЕРА“

Събитието е създадено през 2009 г. и е единственото изложение в страната, което обединява двата сектора образование и кариера на едно място. Традиционно събитието привлича голям брой български училища, университети и фирми, както и участници от цял свят. Изложението се организира с подкрепата на Столична община и с медийното партньорство на над 70 медии от цялата страна. Събитието традиционно се посещава от хиляди ученици, студенти, младежи, млади учени, преподаватели, родители и общественици, професионалисти и експерти в съответните области.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: