Аплаузи за Плевенска филхармония и „КонцертмайсторЪТ“ в зала „Емил Димитров“ – снимки

08.03.2019 8:13

Най-новия си проект „КонцертмайсторЪТ и… за нея““ с участието на цигуларя Чавдар Вълков представи пред плевенската публика Плевенска филхармония.

В препълнената зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“ прозвучаха творби на Чайковски, Григ, Рахманинов, Дворжак, Гершуин, Маркез под диригентската палка на Димитър Косев. В спектакъла участваха поетесата Весела Димова, тенорът Любомир Дяковски и солистите Марина Белчева – виолончело, Боряна Бешева – сопран, Николай Михайлов – китара и квартет „ГеоМарЧаЛо“.

Аранжиментите и оркестрациите бяха на Пламен Проданов и Георги Милтиядов, режисурата на Димо Дешев, а за светлините и звука се бе погрижил екипът на „Рули“ООД.
Акцент в концерта на Плевенска филхармония бе премиерата на пиесата „За Нея“ на композитора Румен Бояджиев – творба, за виолончело, цигулка и оркестър, в която солисти бяха невероятните Марина Белчева и Чавдар Вълков. Пред плевенска публика прозвучаха премиерно и „Танц номер 2“ на Артуро Маркез, както и песен от филма за Паганини – за сопран, цигулка и оркестър в изпълнение на Боряна Бешева – солист на общинския хор „Гена Димитрова“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: