Прокуратурата в Плевен започна разследване по случаите с изнудваните и тормозени деца

07.03.2019 11:43

На 05.03.2019г. в Районна прокуратура – гр. Плевен е образувано досъдебно производство във връзка постъпил сигнал за осъществяван системен тормоз над непълнолетни лица – ученици от плевенски училища. За това информират от Пресцентъра на на Прокуратурата.

Досъдебното производство се води по чл. 214, ал.1 от НК,. като от страна на наблюдаващия прокурор са дадени указания за провеждане на разпит пред съдия на пострадалите, назначаване на съдебни експертизи и други процесуално следствени действия. От извършените до настоящия момент действия по разследването са събрани данни, че извършители на деянието са група лица, също непълнолетни. Предстои да бъде установен конкретния принос на всеки един от тях към настъпилия престъпен резултат и прилагането на адекватни марки за неотклонение.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Банда изнудва и тормози деца в Плевен

Както вече писахме банда е изнудвала системно деца в Плевен. Учениците са станали жертва на рекет, побоища, заплахи с оръжие и събиране на такса „Спокойствие”. Децата, които са системно обирани и тормозени са пазели в тайна от своите родители случващото им се до момента, в който майка на едно от момчетата разбира за тормоза над сина й и историята се разплита.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: