Арест за автокрадец от Левски, задигнал „Опел“ в Пордим

07.03.2019 9:09

Добре известен на органите на реда 30-годишен е задържан за противозаконно отнемане на автомобил в Пордим, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вечерта на 5 март „Опел Зафира“ бил паркиран на улица „Бачо Киро“ с документи – свидетелство за регистрация на МПС част – 1, част – 2 и полица за сключена застраховка „Гражданска отговорност“. За престъплението е заявено в РУ – Пордим в 20:05 часа от 35-годишен плевенчанин, собственик на „Опел“-а.

По информация на тъжителя кражбата е извършена за времето от 19:00 часа до 20:00 часа на същата дата. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Уведомен е прокурор при РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.12 от НК.

От проведените бързи и незабавни оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 30-годишен от град Левски, известен на МВР. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Автомобилът е установен в град Пордим, с всички вещи в него. Извършен му е оглед и след това е върнат на собственика му. Опел“-ът е снет от издирване. Работата по документиране на престъпното деяние продължава под надзора на Районна прокуратура – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: