Четвъртите годишни награди „Благотворение“ на фондация „Св. Иван Рилски“ ще бъдат връчени на 2 април

06.03.2019 9:47

Стана ясна датата на официалната церемония по връчване на четвъртите годишни награди „Благотворение“ на фондация „Св. Иван Рилски“, която ще се проведе на 2 април в хотел „Маринела“ в София. Авторитетното отличие се присъжда на личности и организации със значим принос в здравеопазването.

Наградите се връчват за четвърта година и имат за цел да насочат общественото внимание както към постиженията в здравеопазването, така и към човешката себеотдайност на хората, които стоят зад тях.

Годишните призове на фондация „Св. Иван Рилски“ са израз на стремежа за утвърждаване доброто име на българския лекар, на професионализма в медицината, както и да насърчат благотворителната дейност, високите стандарти в здравната журналистика и ползотворната работа на неправителствените организации в здравния сектор.

„За мен е удоволствие да обявя именно на 1 март, че годишните награди на фондация „Св. Иван Рилски“ ще се проведат само след един месец под егидата на омбудсмана на Република България – Мая Манолова. Като лекар и като човек се стремя да работя за споделяне на разбирането, че като хора и като общество имаме нужда да изграждаме лична и професионална култура на благотворителност“, каза д-р Елиза Георгиева, инициатор на конкурса и негов основен двигател.

Категориите, в които се присъждат отличията тази година, са:

  • Онкология
  • Онкохирургия
  • Образна диагностика
  • Дентална медицина
  • Психология
  • Неправителствена организация в здравеопазването
  • Здравна журналистика
  • Благотворителност в здравеопазването

Условията за участие могат да бъдат разгледани тук.

За фондация „Св. Иван Рилски“:

Фондация „Св. Иван Рилски“ е създадена през 2012 год. с цел утвърждаване на модерното здравеопазване за подобряване качеството на живот на хората. През юли същата година е направена първата в България едноетапна операция за отстраняване на злокачествено образувание на гърдата и поставяне на силиконов имплант, дарен от фондацията. Основните ѝ дейността се съсредоточават в развитие на здравеопазването за профилактика и рехабилитация на онкоболни, психологични консултации, закупуване и даряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, финансиране на магнитно-резонансна диагностика на млечна жлеза, мобилна стоматологична помощ в малките населени места. Някои от каузите, подкрепени от фондацията, са Защитеното жилище за лица с психични разстройства в село Драгаш войвода, община Никопол, набиране на средства за безплатни зъбни протези за възрастни хора и осигуряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: