За първи път изнесен кандидатстудентски изпит във Велико Търново провежда МУ – Плевен

06.03.2019 11:34

За втора поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) провежда изнесени кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности. Освен в градовете Монтана и Видин, кандидатит-студентите имат възможност тази година да се явят на тест по биология и във Враца и Велико Търново за 9 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на степен «Бакалавър» и «Професионален бакалавър». Решението за изнесените изпити в Северна България произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите получават оценка, която е равностойна на резултатите от предваритлената и редовната изпитни сесии.
На 9 март предстои последният от поредицата изнесени изпити, който ще се проведе във Велико Търново в конферентната зала на хотел „Премиер“ от 10.00 до 12.00 ч. Преди това на 7 и 8 март в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в старопрестолния град представители на висшето училище ще вземат участие в кандидатстудентска борса.
По време на изнесените изпити кандидат-студентите на МУ-Плевен могат да се явят на тест по биология за бакалавърските специалности «Акушерка», «Медицинска сестра», «Медицинска рехабилитация и ерготерапия», «Помощник-фармацевт», «Медицински лаборант», «Рентгенов лаборант», «Опазване и контрол на общественото здраве» и «Медицинска козметика» и «Социални дейности».
Медицински университет – Плевен провежда динамична целогодишна кандидатстудентска кампания под мотото «Успяваме заедно». Студентите, преподавателите и служителите на висшето училище помагат на кандидат-студентите да направят правилния избор, от който зависи бъдещото им професионално изграждане и развитие, чрез срещи-разговори в гимназиите в цялата страна, участия в кандидатстудентски борси и дни на отворените врати. На 26-27 март 2019 г. предстои участие на представители на МУ-Плевен в кандидатстудентска борса в Разград, организирана с подкрепата на Община Разград.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: