Ученици от Средношколското общежитие в Плевен се включиха в кампанията „Капачки за живот“

05.03.2019 11:21

Ученици от Общоградското средношколско общежитие в Плевен днес се включиха в кампанията „Капачки за живот“. Младежите изсипаха в металното сърце до Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен събраните от тях пластмасови капачки. Там, за да ги поздрави, беше и дарителят на двете сърца за капачки боксьорът Румен Мотовски. Той коментира, че е доволен от факта, че кампанията се радва на голяма популярност и все повече плевенчани се включват в нея. Преди два дни е било изпразнено за първи път след монтирането сърцето до Театъра и общото количество на събраните капачки е било 111 кг, съобщи Мотовски.

За един месец са събрани предадените днес капачки от учениците от Средношколското общежитие в Плевен, информира директорът Веселка Лилова. Тя обясни, че всичките 230 деца са мотивирани да участват в кампанията, дори Общежитието е регистрирано като пункт за събиране на капачки.

Едно от дошлите днес момичета, които изсипваха събраните капачки в металното сърце, е ученичката на МГ „Гео Милев“ Александра Василева. Тя сподели, че има лична кауза да се включи в кампанията – след раждането й за нея са полагани грижи в кувьоз. Хубаво е да се правят такива кампании, да се поддържа доброто, заяви Алекс.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: