Плевенска филхармония е част от интернационален мюзикъл проект с най-доброто от Андрю Лойд Уебър

05.03.2019 16:14


Интернационалният мюзикъл проект с най-доброто от Андрю Лойд Уебър ще бъде представен за първи път в България. Плевенската и Софийската филхармонии ще си партнират за първи път с изключителните мюзикъл изпълнители Джон Патридж (Англия), Ингве Гасой Ромдал (Норвегия), Саша Кребс (Германия), Шарлоте Хайнке (Германия), Беатрикс Райтерер (Италия) и Люси Дяковска (България). Това съобщи в пресклуба на БТА в Плевен Любомир Дяковски – директор на Плевенската филхармония.
За първи път в България ще бъдат гласовете, които пеят Андрю Лойд Уебър в Европа.
„Искаме да покажем пред българските зрители и слушатели преди всичко специалните изпълнители на мюзикъли, защото мюзикълът е изкуство, което води след себе си певци със специални качества, поясни Дяковски. С този проект, в който участва и Люси Дяковска, ще бъдат представени в България гласовете, които пеят Уебър в Европа. Слушал съм ги и съм безкрайно учуден и удивен от тези певци, особено като вокалисти, като начин на пеене – изключителни“, добави Дяковски. По думите му в проекта са ангажирани едни от най-добрите гласове, изпълнители на мюзикълите на Уебър в Англия, Германия, Австрия, Норвегия, Швеция, Холандия, Швейцария, Италия.  Патридж, Ромдал, Кребс, Хайнке и Райтерер имат стотици представления в кариерата си, които ги свързват пряко с музиката и персонажите на Уебър. През последните 20 години са били Че и Евита Перон, Фантомът, Раул и Кристин, Исус, Юдаи Мария Магдалена, Гризабела и Рам Там Тагър на най-престижните европейски сцени. Джон Патридж – звездата на Уест енд в Лондон, е познат като любимецът на Уебър, изпълнил ролята на Рам Там Тагър от „Котките“, не само във филмовата продукция на този обичан мюзикъл, но и по сцените на цяла Европа.
В концерта, освен Софийската и Плевенската филхармонии, ще участва и Националният филхармоничен хор. Проектът е скъп и засега може да бъде показан само два пъти – в София и във Варна.
Концертът, с продължителност два часа и половина, е обвързан с изграждане на сцена на 7 нива, коплексно осветление и мултимедия, както и много продължителна подготовка. Той ще бъде представен на 15 май в Двореца на културата и спорта във Варна и на 16 май – в зала 1 на НДК в столицата, каза Дяковски. Чрез него зрителите ще се насладят на емблематична част от творчеството на Уебър – „Котките“, „Фантомът на операта“, „Евита“ и „Исус Христос Суперзвезда“, посочи той.
Над 120 музиканти и певци ще се изявят под ръководството на звездата на мюзикъл театъра – диригентът Себастиан Де Доменико. Под неговата палка ще прозвучат за първи път в България уникални симфонични оркестрации, преди да бъдат представени на немскоговорящата европейска публика през 2020 година.  „За нас ще е удоволствие входът за децата до 7-годишна възраст, които нямат нужда от осигурено място, да бъде свободен и във Варна, и в София“, каза Дяковски. Той допълни, че билетите за мюзикъла вече са в продажба в мрежата на „Ивентим“ и в касите на ДКС и ФКЦ – за Варна, касите на НДК и зала „България“ – за София.

Билетите в Плевен се продават в касата на Плевенската филхармония на площад „Свободата”. За концерта в НДК – София ще бъде организиран транспорт с автобус от Плевен до София и обратно, уточниха от филхармонията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: