Долни Дъбник отбеляза 141 години от Освобождението на България

04.03.2019 8:49

И тази година десетки дъбничани се включиха в празничното шествие за 3 март. С развети знамена, под съпровода на възрожденски песни и маршове, изпълнени от духова музика, шествието се отправи към лесопарк „Албена“, където признателните ни деди са построили величествен паметник.

Панихида бе отслужена от отец Славков. Слово произнесе кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров. „Трети март е деня на нашата памет, деня, в кото макар и за кратко, българският национален идеал е изглеждал по-близък, по-реален и постижим. И тук е нашата високо морална отговорност към загиналите и към паметта на предците ни, които ни задължават да пазим от посегателство завещания от Апостола идеал за чисто и свято Отечество. А то най-напред започва в сърцата ни.“, каза в словото си Станимиров. Литературно- музикална композиция бе представена от ученици от СУ „Христо Ботев“.


В знак на признателност бяха поднесени много венци и цветя от институции, фирми, политически партии и граждани – убедени, че не трябва да забравяме да защитаваме всекидневно свободата си като дух и мисъл, като воля и дело, мъдрост и родолюбие.


Снимки: НЧ „Илия Бешков“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: