БНТ2 ще излъчи днес новия спектакъл на Северняшкия ансамбъл

03.03.2019 9:03

Спектакълът „От мегдана” на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” ще бъде излъчен по БНТ 2 днес, 3 март от 15.00 часа, съобщи директорът на ансамбъла Мариян Туджаров. Снимките са направени по време на самостоятелните концерти на Северняшкия в гр. Русе. От десетилетия ансамбълът не е имал самостоятелен концерт, организиран с продажба на билети.

„Направихме го в Русе, тъй като крайдунавският град е един от центровете на музикалното изкуство – там има опера, филхармония, множество танцови ансамбли, включително фолклорни, и интересът на публиката традиционно е голям. Изпратиха ни с ръкопляскания и на крака”, разказа г-н Туджаров. Той допълни, че за състава е гордост решението на медията спектакълът да бъде излъчен именно навръх националния празник. На самия 3 март ансамбълът ще изнесе празничен концерт в Троян.

През 2019 г. се навършват 60 години от основаването на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”. По този повод са планирани множество мероприятия.

Снимка: Севдалин Емануилов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: