Малки родолюбци от ДГ „Дружба“ – Плевен посветиха спектакъл на Трети март

01.03.2019 8:56

Децата от ПГ „Пчеличка“ при ДГ „Дружба“ – Плевен с пламенен възторг и патриотичен заряд отбелязаха Националния празник на България с наслов „Трети март – Светъл празник, свята дата“. Родители и гости, учители и директорът на детската градина се насладиха на малките родолюбци, които припомниха за българския владетел и основател на българската държава – Хан Аспарух, за великия подвиг на безсмъртния герой Васил Левски в стихове, а песните и танците за България изпълниха с много вълнения и гордост.
Минутите, отделени за родолюбие и патриотизъм в навечерието на Трети март, вдъхновиха увереност, че България е жива и ще пребъде, защото българщината я има в сърцата на малки и големи. Този ден бе надежда не само на преклонение, но и ден, в който да се замисляме за миналото, да черпим поуките от него и да гледаме напред в бъдещето. Нека се гордеем, че сме българи, да обичаме родината си, и да направим невъзможното, за да я запазим.
Празничният концерт завърши с един от най-хубавите символи – Химн на България в изпълнение на децата от подготвителната група.
Екипът на ДГ „Дружба“ честити празника на всички българи с вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни и велики герои, осеяли с кости родната земя, за да бъдем свободни и щастливи НИЕ и НАШИТЕ деца!
Честита 141 – годишнина от Освобождението на Велика България!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: