Меморандум за сътрудничество подписват днес БАН и Община Плевен

28.02.2019 7:51

Във връзка със 150-ата годишнина на Българската академия на науките и 45-тата годишнина от основаването на Медицински университет – Плевен, Регионалният академичен център – Плевен (РАЦ), съвместно с БАН и МУ-Плевен организират поредица от официални чествания и научни събития, които се провеждат в периода 15 февруари 2019 г. – 15 март 2019 г. Това съобщават от учебното заведение.

Днес, 28 февруари, ще се състои тържествено подписване на Меморандума за сътрудничество между Българска академия на науките, представлявана от Председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски, и Кмета на Община Плевен Георг Спартански. Споразумението предвижда задълбочаване на сътрудничеството между институтите на БАН и местните власти, културните и образователните институции, бизнеса в региона, както и кандидатстването със съвместни проекти. След сключването на меморандума за сътрудничество в сградата на Общината ще се проведе брифинг на Председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски, Кмета на Община Плевен Георг Спартански, Ректора на Медицински университет – Плевен проф. д-р Славчо Томов, д.м.н., както и проф. дфн Петър Петров, Главен координатор на Националната академична мрежа, членове на Събранието на академиците и член-кореспондентите (САЧК) и доц. Т. Вълова, д.п., Координатор на Регионалния академичен център – Плевен (РАЦ).

След тържественото подписване на 28 февруари 2019 г от 14:00 ч в Телекомуникационния център на МУ-Плевен акад. Димитър Димитров, САЧК, ще открие изложбата „Жените в историята на Българската академия на науките“ от художествено-документалното наследство на БАН. Нейни съорганизатори са: научният архив на БАН, РАЦ – Плевен и Медицински университет – Плевен. Изложбата ще бъде експонирана във фоайето на Факултет „Фармация“ и фоайето на Телекомуникационния център от 15.02.2019 г. до 15.03.2019 г.

Снимка: Борислав Борисов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: