Изправят пред съда в Плевен четирима за кражба на оборудване от производствени цехове

28.02.2019 15:03

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу четирима за кражба на оборудване от производствени цехове за 8500 лв. Прокуратурата е повдигнала обвинение на Д. К., С. И., Д. Б. и И. Н. за това, че през периода 22 – 29.06.2017 г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършители, като обвиняемите Д. К. и И. Н. при условията на повторност, и обвиняемите Д. Б. и И. Н., като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на деянието и да ръководят постъпките си, като случаят не е маловажен, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство – пътно превозно средство отнели чужди движими вещи на обща стойност 8500 лева от владението на различни собственици, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят /имущество на обща стойност 3070 лв. от владението на „Сторгозия “ АД – град Плевен и имущество на обща стойност 5135,27 лева от владението на „Полиснаб“ ЕООД – град Плевен/ – престъпление по чл. 195, вр. чл.194, вр чл.28, вр. чл. 26, вр. чл.20, от НК.

Обвиняемите са осъждани, нямали трудови доходи и решили да извършат кражба на вещи, които след това да продадат на вторични суровини.

Отишли до производствените цехове на „Сторгозия“ ЕОД /хале за производство на ПВЦ продукти/ и „Поли-снаб “ ЕООД, счупили едно от стъклата на прозороца и отнели електродвигатели, шнекове за екструдер, подвижен плот за циркуляр, варел, ел контактори от ел. табло, окабеляване за ел. табло, два килима, собственост на „Сторгозия“АД. Откраднатото оборудване натоварили в каруца и веднага предали на вторични, като получените пари поделили.

В същият период от време четиримата отново отишли до производствените цехове, като откраднали различни метални части от инсталациите – електродвигатели, редуктори, различни кабели и проводници, датчици на обща стойност 5135,27 лева, собственост на „Поли- снаб“ ЕООД – град Плевен. По същият начин натоварили частите на каруца и ги продали за скрап, като си разделили парите.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: