Доброволци представиха пред областния управител нова идея за облагородяване на „Кайлъка”

27.02.2019 13:33

Поредна гражданска инициатива на „Доброволци за Кайлъка” намира подкрепата на областния управител Мирослав Петров. На срещата с неправителствената организация  присъстваха още зам.-областния управител д-р Красимир Трифонов и арх. Трифон Иванов – директор на дирекция „АКРРДС” в Областна администрация – Плевен.

Идеята на „Доброволци за Кайлъка” касае т.нар. площадка на целувките, която да се превърне в безплатна сцена за изява различни изкуства. Първоначалните намерения предвиждат полагането на настилка на няколко нива, зрителски места – пейки, централен подиум и декоративни парапети, които да опасват конструкцията. „Доброволци за Кайлъка” имат идея, при наличие на достатъчно средства и след като бъдат взети необходимите разрешителни, да изградят и рампа за хора с двигателни затруднения, която ще направи мястото достъпно за тях, както и за майките с колички. От неправителствената организация имат идея и за изграждането на навес над самата сцена.

„Инициативата ви е  чудесна и можете да разчитате на моята подкрепа. Досегашните начинания на „Доброволци за Кайлъка” са наистина успешни и най-вече подкрепени от много плевенчани. Това може само да ме радва, защото е великолепен пример за това, че добрата кауза не само обединява и вдъхновява, но постига добри резултати в полза на обществото.”, каза областният управител Мирослав Петров. Първото, с което се ангажира той в подкрепа на идеята на „Доброволци за Кайлъка”, бе съдействие при почистването на площадката. Петров помоли да бъде информиран при всеки следващ етап от реализирането на тази чудесна гражданска инициатива, защото високо цени предприемчивостта и значимостта на такива доброволчески проект.

Снимка и информация: Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: