Езиковата от днес е домакин на международна среща по Програма „Еразъм+”

26.02.2019 8:35

От 26 до 28 февруари Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен ще бъде домакин на първата международна среща по проект „Да бъдем във форма за Европа” по програма Еразъм+.

Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност в гимназията и координатор на проекта, информира, че общо 88 учители и ученици ще вземат участие в дейностите, 40 от които са гости от Полша, Румъния, Италия и Гърция.

Предвидени са активности, уъркшопове, състезания, открити уроци с използване на иновативни в дигитално отношение методи и похвати, някои от които при сътрудничество с областния информационен център – гр. Плевен за популяризиране на кохезионната политика на ЕС, Националната асоциация на българските европейски клубове и катедра „Европеистика” на Софийския университет „Климент Охридски”.

Целта е да се насърчи информираността на учениците за Европейския съюз, неговата роля, организация и място в света, което предопределя бъдещето и възможностите за развитие на младите хора, утвърждаването на демократичните ценности и фундаментални права, общественото участие и активното гражданство.

Чрез включване в различни дейности, изработване на продукти и изследване на процеси,  учителите и учениците  да са въвлечени в процеса на вземане на решения, в избора и отговорностите, което ще ги направи част от демократичния живот на Европа, запознавайки се и усвоявайки знания и умения на информираност и реализация като европейски граждани.

Снимки: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: