Дискутират въвеждане на японския модел при чистенето на класните стаи в училищата в Плевен

25.02.2019 11:58

Първа среща с директори на училища в община Плевен, зам.-кмета Стефан Милев и представители на отдел „Образование“ ще се проведе тази сряда в 16 часа. Това стана ясно на днешния брифинг в Община Плевен. Поводът е обявената от кмета Георг Спартански идея учениците сами да почистват класните си стаи по т.нар. японски модел. След това такава среща ще се проведе и с директорите на детски градини, информира Йонита Иванова, началник отдел „Образование“ в Общината.

Както писахме, идеята за въвеждането на японския модел бе лансирана от кмета Георг Спартански по време на редовната оперативка на ръководството на местната администрация миналата седмица. Тогава градоначалникът подчерта, че не е невъзможно децата сами да почистват класните стаи, да изхвърлят боклуците си и да подреждат чиновете и столовете след приключване на учебните занятия. Така правят техните връстници в Япония, които по този начин се учат да ценят и уважават труда, а и на чистота. Спартански дори предложи да се обсъди и награждаването на най-усърдните деца.

Подобна инициатива вече е подета в столичното 119-то училище, където децата се редуват и сами метат и мият в междучасията класните стаи, подреждат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: