ОУ ”Валери Петров” – Плевен участва в състезанието Spelling Bee 2019

24.02.2019 17:44

ОУ „Валери Петров” – гр.Плевен вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Гергана Цветиславова Савчева от VБ клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 24.02.2019г. в ОУ „Валери Петров” – Плевен. Гергана Цветиславова Савчева спелува правилно думата survivе и победи Велислава Велизарова Станева от VIБ клас, която остана втора след оспорвана битка. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март, 2019 г. във Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София. 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEE Better Together“. Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

Снимки и информация: ОУ „Валери Петров“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: