ПГПЧЕ – Плевен с нови успехи по немски език

24.02.2019 8:20

Вече са получени резултатите от първия изпит за придобиване на Немска езикова диплома В2/С1, проведен в  края на миналата календарната година. За това информира Грета Димова, заместник директор по учебната дейност в ПГПЧЕ – гр. Плевен.

Всички 17 ученици от XII д клас, обучавани от Румяна Стаменова – старши учител по немски език са носители на езиков сертификат, като 16 от тях са с ниво С1 според Общоевропейската езикова рамка. Немската езикова диплома дава възможност на учениците на ПГПЧЕ за следване във всички университети на немскоговорящите страни, като валидността на този езиков сертификат не е ограничена във времето.

Подготовката и сертификатът са безплатни за учениците от училището, тъй като програмата се финансира от Германското правителство чрез Службата за обучение в чужбина и Постоянната конференция на министрите на образованието на Федералните провинции.

Гимназията се радва на специална подкрепа от немска страна в лицето на господин Йорг Каснер- координатор Централна служба за обучение в чужбина и госпожа Ева Цик– консултант за обучението  по немски език в северна  България, които и контролират  процеса на подготовка.  Тяхното становище е, че резултатите са изключително високи и това се дължи на перфектната им подготовка в учебните часове по немски език.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: