„Усещане за любов“ открива програмата за 60-ия рожден ден на Читалище „ЛИК“ – Плевен

22.02.2019 9:38

Спектакълът на любовта с Бойка Велкова и Ивайло Захариев се представя в Плевен от Читалище ЛИК, като част от програмата за неговата 60-годишнина. Той ще бъде представен на 20 март от 19 ч. в уютната концертна зала на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“, Плевен, която свикнала с чудесна музика, за първи път става арена за големи актьори.

От сцената ви обгръщат едни от най-знаковите творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика – Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и… Режисьор на Усещането е самата, ефирна и уникална Бойка Велкова. Невероятният ѝ съпруг Теодосий Спасов е автор на музиката на спектакъла. Хореографските картини са дело на Татяна Соколова, а визуална среда е създадена от Яна Дворецка.

„Човешката двойка трябва да стане господар на любовта си”, казва режисьорката актриса Бойка Велкова. „Преминаването от тъмната към светлата страна на любовта е въпрос на избор”, споделя партньорът на актрисата Ивайло Захариев.

Проектът е подкрепен от програма “Култура” на Столичната община.

БИЛЕТИ НА:

– онлайн заявки чрез лично съобщение на Фейсбук страницата на ЛИК
– касата на ЛИК, ул. П. Р. Славейков 23, тел. 064/ 84 81 63

#тагове:

НАЙ-НОВИ: