Вечер на Оскарите ще се проведе в плевенската Библиотека

22.02.2019 11:02

Вечер на Оскарите ще се проведе в Регионална библиотека „Христо Смиренски” – Плевен. Датата е 28 февруари, четвъртък, от 17,00 часа в арт залата.

Дни по-рано ще се състои и 91-вата церемония по връчването на наградите „Оскар“. Дългоочакваното обявяване на тазгодишните носители на една от най-престижните награди в киното ще е на 24 февруари.

Ето и номинираните в най-дискутираните категории:

Осем продукции попаднаха сред номинираните във водещата категория за най-добър филм на наградите „Оскар“. Това са „Черната пантера“, „Черен в клана“ („BlacKkKlansman“), „Бохемска рапсодия“, „Фаворитката“, „Зелената книга“, „Рома“, „Роди се звезда“ и „Вице“ („Vice“).

За главна мъжка роля ще се борят Крисчън Бейл за ролята си във филма „Вице”, Брадли Купър за „Роди се звезда”, Уилям Дефо за „Вратата на вечността”, Рами Малек за „Бохемска рапсодия”, Виго Мортенсен за ролята му в „Зелената книга”.

Номинираните за „Оскар” в категорията „Най-добра актриса“ са Глен Клоуз за „Съпругата“, Лейди Гага за „Роди се звезда“, Оливия Колман за „Фаворитката“, Мелиса Маккарти за „Можете ли да ми простите“ и Ялица Апарисио за „Рома“.

Ейми Адамс, Марина де Тевира, Реджина Кинг, Ема Стоун и Рейчъл Вайс са номинирани за „Оскар“ в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля.

Махершала Али, Сам Елиът, Адам Драйвър, Ричард Грант и Сам Рокуел са номинирани за награда „Оскар“ в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля

#тагове:

НАЙ-НОВИ: