Олимпиада по пътна безопасност ще се проведе днес в Плевен

21.02.2019 7:30

Олимпиада по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“ стартира в Плевен. Откриването ще бъде днес, 21 февруари от 13.30 часа, в зала „Катя Попова“. Ще присъстват ученици 6 и 7 клас от плевенски училища, които ще участват в състезание-игра „Стани безопасен с I&G“. Те ще са разпределени в отбори и по регламент ще имат право на жокер „обади се на приятел“. Очаква се събитието в „Катя Попова“ да е емоционално и атрактивно за децата.

Самата олимпиада по пътна безопасност ще протече в два кръга, които ще се проведат в следващите месеци. В първия кръг ще вземат участие всички записали се ученици от трети и седми клас. Учениците от седми клас ще попълнят онлайн тест от 12 въпроса. Най-добрите четиристотин деца ще продължат във втори кръг, след който най-добрите 50 деца ще получат безплатно обучение по управление на картинг. Учениците от трети клас ще попълнят тестове от десет въпроса на хартия. Най-добрите 200 ще участват във втория кръг. Най добрите 50 деца от втория кръг ще получат награди.

Община Плевен подкрепя възпитаването на безопасно поведение от най-ранна възраст и се включи в инициативата на Института за пътна безопасност. Тя ще даде възможност за по-задълбочено изучаване на безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията за отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извънкласно обучение по Безопасност на движението по пътищата. Възпитаването на безопасно поведение по нашите пътища още от най-ранна възраст е възможност да ограничим пътнотранспортния травматизъм в нашето общество. Институтът за пътна безопасност инициира провеждане на олимпиада по БДП, следвайки философията на живота, комбинираща в балансирано цяло сигурността, волята и уменията. Съчетавайки спортното начало с културата на безопасно придвижване чрез образованието, търсейки да създаде начин на живот, основаващ се на добрия пример и уважението към всички участници в движението по нашите пътища.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: