Журналисти от Плевен гостуваха в Брюксел по покана на евродепутата Филиз Хюсменова (снимки)

21.02.2019 13:47

Журналисти от плевенски медии посетиха Брюксел по покана на евродепутата и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова и по инициатива на народния представител в 44-ото Народно събрание от 15 МИР – Плевен Велислава Кръстева. Сред гостите в столицата на Европа бяха също активисти на ДПС от общините Силистра, Плевен, Главиница и Дулово. Те имаха възможност да се запознаят с работата на най-голямата европейска институция преди едно от най-важните събития за Европейския съюз – изборите за Европейски парламент.

Журналистите посетиха пресцентъра на Европарламента и придобиха лични впечатления от ритъма му на работа. Според Филиз Хюсменова, предстоящите избори бележат политическия живот и дневен ред във всички европейски страни. Те са толкова съществени, защото Европа, а и България са изправени пред предизвикателства, чийто сложни отговори ще дават новият Европейски парламент и новата Европейска комисия, каза тя. Хюсменова обсъди с гостите си бъдещето на Европейския съюз и основния въпрос – остава ли ЕС обединен и все така солидарен, продължава ли да се развива върху ценностите, които го създадоха, или ще имаме Европа на популизма, на национализма и протекционизма.

Евродепутатът и ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент Филиз Хюсменова даде висока оценка за работата на евродепутатите от ДПС: „Ние свършихме добре работата си тук в Европейския парламент. Постигнахме това, което нашата партия не е реализирала досега на европейско ниво”. Тя подкрепи думите си, изброявайки позициите, които заемат представителите на ДПС. „Работихме със знания, с натрупан опит и най-важното – работихме със съзнанието за отговорността ни пред всички членове и симпатизанти на ДПС, които са ни изпратили тук”, обобщи Хюсменова.

Пред журналистите от Плевен евродепутатът сподели, че темите, които се разглеждат в Европейския парламент, като миграция, търговски споразумения, Брекзит, са сред въпросите, от които европейските граждани определено се интересуват. Те са близо до тях, вълнуват ги и са в дневния ред и на политическия живот в България, коментира тя. По думите на Филиз Хюсменова, 2018-а е била годината, в която в нашата страна са били популяризирани най-много новини, свързани с Евросъюза чрез гостите, посетили европейските институции и събитията, организирани в рамките на председателството на страната ни на Съвета на ЕС, с цел българските граждани да усетят ползите за страната от членството ни в Евросъюза.

Като част от програмата, в рамките на посещението любезните домакини от екипа на Филиз Хюсменова дадоха възможност на своите гости да се докоснат до неповторимия дух на Брюксел и неговите забележителности. Групата посети емблематичните за столицата на Белгия площад „Гран Плас“, бронзовата статуя на пишкащото момченце (Манекен Пис), Атомиума, уникалните музеи и галерии, привличащи хиляди посетители от цял свят.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: