В Плевен от днес стартира благотворителната кампания „Капачки за живот“

20.02.2019 15:01

Днес ще бъде даден старт на кампанията за събиране на пластмасови капачки от непотребни бутилки в Плевен. Те ще се събират в специално изработени за целта метални съоръжения във форма на сърца на две места в града.

Както вече писахме сърцата са изработени по инициатива и с лични средства на плевенчанина и състезател по бокс Румен Мотовски, а подробности за инициативата бяха оповестени на оперативното заседание на ръководството на Община Плевен в понеделник. Кметът Георг Спартански приветства тогава идеята и допълни, че след като издаде разрешителното за поставянето на сърцата, администрацията ще организира тяхното монтиране, периодичното предаване на събраното количество капачки и ще отчита получените суми.

Средствата ще са за кампанията за закупуване на кувьози за недоносени новородени. Едното сърце вече е поставено до ДКТ „Иван Радоев”, видя днес „Плевен за Плевен“.

Другото метално сърце ще е до Пеещия фонтан в началото на Градската градина като там днес от 17 часа официално ще бъде даден старт на инициативата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: