Спряха пияни шофьор и мотопедист в Плевен и Койнаре

18.02.2019 10:06

Бързо производство е започнато в Първо РУ-Плевен за управление в нетрезво състояние, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

Около 1,15 часа на 15 февруари в областния град на бул. „България“ за проверка бил спрян лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 34-годишен. Тестът за алкохол на шофьора отчел положителен резултат – 1.79 промила алкохолна концентрация. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Издаден е талон медицинско изследване и са взети проби за химически анализ. Работата по случая продължава и разследващ полицай.Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

На 17 февруари 2019 година в 13:20 часа в град Койнаре в хода на специализирана операция е проверен с техническо средство 54-годишен – водач на  мотопед „Малагути ф 10“, съобщават от Полицията. Дрегерът е отчел концентрация на алкохол 1,53 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: