Плакет и цветя в знак на благодарност от кмета Спартански за Мария Мескин

18.02.2019 15:45

С почетен плакет на Община Плевен и красив букет цветя днес бе уважена Мария Мескин, директор на ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“. Тя е подала заявление за напускане и вече е изтекъл едномесечният срок на предизвестието. По този повод днес на оперативката на Общината кметът Георг Спартански й връчи плакет и цветя, за да й благодари за дългогодишната работа в една от галериите – символ на Плевен.

„Маша, благодаря ти за всичко, не можах да те разубедя, но не мисля, че се прощаваме. На теб и на съпруга ти ние дължим изключително много и вярвам, че и в бъдеще ще можем да разчитаме и на експертната ви помощ и на всичко, което правите от душа и сърце“, каза кметът Спартански.

„Бях щастлива 25 години да работя в едно от най-големите дарения на 20 век – това на акад. Светлин Русев. Обичам Плевен, въпреки, че съм родом от Велико Търново. Но тук много любов раздадох, с много любов работих и много любов получих, за да мога да продължа да работя. Може би най-голямото признание получих от този екип на Общината – в лицето на кмета Спартански и началника на отдел „Култура“ г-жа Григорова. Няма да спра да работя за светлината на българския дух. Това е моето верую в живота, това е моята вяра, че точно този дух ще ни изведе високо, високо“, каза със сълзи в очите Мария Мескин. И пожела на всички да работят с любов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: