ОУ „Васил Левски“ – Плевен почете Апостола на свободата /фотогалерия/

18.02.2019 11:04

Училището в Плевен, което носи името на Васил Левски, почете днес 146-ата годишнина от смъртта на своя патрон. Деца, учители и родители се събраха рано сутринта в училищния двор пред паметника на Апостола на свободата, за да се преклонят пред неговото величие.

Сред гостите бяха общинските съветници Николай Маринов и Христослав Михайлов, директори на училище и детски градини в Плевен. Ритуалът започна с посрещане на училищното знаме, прозвучаха стихове, посветени на Васил Левски, както и химнът на училището.

„Васил Левски е норма за себеотрицание, Васил Левски е норма за смелост, Васил Левски е светлина, Васил Левски е истина. Той е вдъхновение и образец. Ние ще го следваме, поклон пред паметта му“, каза в словото си по повод годишнината директорът на училището Таня Тонева.

„Трябва да носим Левски в мислите и мечтите си“, подчерта съветникът Николай Маринов. И добави: „За мен Левски е един идол, пример за подражание“.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Апостола на свободата, а след това бяха поднесени венци и цветя пред паметника му в училищния двор.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: