Плевенска филхармония ще участва в мюзикъл сензацията „Най-доброто от Андрю Лойд Уебър“

16.02.2019 15:18

Проектът „Най-доброто от Андрю Лойд Уебър“ ще е сред акцентите в програмата на Плевенска филхармония през тази година. Това сподели на пресконференция нейният директор Любомир Дяковски. Интернационалната мюзикъл сензация ще бъде представена за първи път в България на 15 и 16 май – съответно в Двореца на културата и спорта във Варна и Зала „България“. Концертът представя емблематична част от творчеството на най-значимия мюзикъл композитор на всички времена – „Котките“, „Фантомът на операта“, „Евита“ и „Исус Христос Суперзвезда“.

Към изючителните гласове от Уебъровите мюзикъли Джон Патридж (Англия), Ингве Гасой Ромдал (Норвегия), Саша Кребс (Германия), Шарлоте Хайнке (Германия), Беатрикс Райтерер (Италия) и Люси Дяковска (България) се присъединяват Софийската и Плевенската филхармония, както и Националният филхармоничен хор, за да разкажат историите, от които целият свят настръхва. Ромдал, Кребс, Хайнке и Райтерер имат стотици представления в кариерата си, които ги свързват пряко с музиката и персонажите на английския гений. През последните 15 години те са били Че и Евита Перон, Фантомът, Раул и Кристин, Исус, Юда и Мария Магдалена, Гризабела и Рам Там Тагър на най-престижните европейски сцени. Звездата на мюзикъл театъра – диригентът Себастиан Де Доменико, ще представи уникалните симфонични аранжименти, които звучат премиерно в България, преди да бъдат представени на немскоговорящата европейска публика през 2020 г.

„Това е един изключително труден и скъп проект, като идеята ни е първо да направим два концерт, да видим реакциите на публиката. Ако се окаже успешен, живот и здраве, догодина ще го представим и на други места в страната“, каза Любомир Дяковски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: