Ученици от НУ „Христо Ботев“ – Плевен участваха в урок по родолюбие „Незабравимата България“

14.02.2019 15:49

По повод 19 февруари – 146 години от обесването на Васил Левски и 3 март – Национален празник на Република България, учениците от НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен посетиха НЧ „Съгласие-1869“. По покана на директора – г-н Цветелин Горанов, Искрен Красимиров – основател на „НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“, режисьор и автор на десетки късометражни документални филми, представи пред учениците открит урок по родолюбие. Той самият бе облечен като Христо Ботев, представяйки с гордост неговата личност.
Урока откриха ученици от клуб „Млади възрожденци“ към училището с кратък рецитал и песен, посветена на Апостола на свободата – Васил Левски.


Малките ученици имаха изключителната възможност да научат повече за двама от най-великите българи, дали живота си за свободата на България – Васил Левски и Христо Ботев. Чрез късометражни филми, интересни разкази, стихотворения и песни, посветени на героите, бяха представени различни любопитни факти, свързани с априлското въстание, подвига на Райна Княгиня и ушиването на самарското знаме с историческия, паметен надпис „Свобода или смърт“.


Откритите уроци по родолюбие, представени по различен и по-интересен начин, с участието на партньори на училището, са част от патриотичното възпитание на малките ученици, важен момент в обучението, изграждането им като личности и повод да се чувстват горди, че са българи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: