На Зарезан в Института по лозарство и винарство в Плевен (галерия)

14.02.2019 12:13

И тази година Институтът по лозарство и винарство в Плевен отбеляза подобаващо професионалния си празник – Трифон Зарезан. По традиция ИЛВ събра много приятели, партньори, бивши служители, а сред официалните гости бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов, депутатът Чавдар Велинов, председателят на АБВ Румен Петков, общински съветници.

Събралите се бяха приветствани от директора на ИЛВ – Плевен проф. Иван Пачев, който припомни, че празникът води началото си още от дълбока древност, когато се е почитал бог Дионисий. Специално за нас от ИЛВ той пък се явява един от основните празници, тъй като задачата ни е да създаваме нови сортове грозде, нови хубави вина, които да бъдат търсени не само от плевенчани, но и в цяла България, отбеляза проф. Пачев.

За доброто настроение на всички се погрижиха изпълнителите от Северняшкия ансамбъл, а традиционно празникът продължи със зарязване на лозята на Института в местността „Томовското“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: