Дебат за любовта проведоха младежи в Червен бряг

14.02.2019 11:53

По повод 14 февруари – Св. Валентин днес се организира съвместна инициатива между ЦОП – Червен бряг и ПГМЕТ – „9 –ти май”.

Инициативата бе озаглавена „Дебатът за любовта” като целта й бе популяризиране на възгледите и даване на сцена за свободна изява на младите хора в общината, както и превенция на моделите на сексуалното общуване.

Дебатът бе осъществен със съдействието на зам. директора на ПГМЕТ Мирослав Михайлов, психолога на училището Георги Колев, Валентина Иванова – ръководител – педагог ЦОП и Атанас Атанасов – психолог ЦОП. Реализира се в 9а и 10б класове. Премина като същински дебат по темите, касаещи младите, свързани с любовта, предизвикателства, предпазване и превенция, разказват организаторите.

Дискусията започна с встъпителна част Breimstorming, премина към дебатиране на теми свързани с любовта, видовете любов, етапите през, които преминава личността и съвместното преплитане на хората и чувствата. Завърши с превенцията и предпазванията от полово предавани болести, през опасностите, които крие интернет и общуването на младите във facebook.

На края учениците дадоха обратна връзка от дебата като нямаше нито една отрицателна такава.

Снимки: ЦОП – Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: