ПГМЕТ – Плевен бе регионален домакин на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

12.02.2019 10:40

ПГ по механоелектротехника – гр. Плевен бе регионален домакин на 8 февруари на станалото вече традиция състезание по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“.

В състезанието участват ученици от ХІІ клас, дневна форма на обучение, по професиите „Електротехник“ и „Електромонтьор“ на професионалните гимназии от Западна България, класирани на първите две места от всяка  гимназия от първия училищен кръг и потвърдили участие.

Плевенската гимназия бе домакин на отборите на ПГМЕТ – Плевен, ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен, ПГМЕ – Кнежа и ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри“ – Белене.

Състезанието се проведе в обновена компютърна зала, изградена на принципа клиент – сървър с 16 работни станции и високоскоростен интернет достъп.

Надпреварата стартира в 10 часа. Представителят на ЧЕЗ, Анна Тодорова, приветства участниците и гостите на събитието, раздаде работните материали и инструктира учениците.

Във втори кръг на състезанието се решават две групи задачи – тест от 15 въпроса с множествен отговор и електротехническа задача. Отборната оценка е средно аритметична на индивидуалните оценки на двамата ученици от съответната гимназия. За национален кръг се класират първите две гимназии от всеки регион.

Снимки и информация: ПГМЕТ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: