Състезателка на СКШ „Спартак Плевен XXI“ с трето място на Международния турнир за Купа „Героги Трингов“

11.02.2019 7:22

От 3 до 10 февруари в град Пловдив се проведе 41-ят Международен турнир за Купа „Героги Трингов“. В него взеха участие 224 състезатели от 13 страни. Те бяха разделени в два турнира – „Турнир-А“ (над ЕЛО 2000) и „Турнир-Б“ (под ЕЛО 2000) и играха 9 кръга по „Швейцарска Система“. Турнирът е и със статут на „Купа на България“ за мъже и жени.

Отлично се представи 14-годишната  състезателка на  СКШ „Спартак Плевен XXI“ Ева Русева. Тя игра в „Турнир-Б“ като постигна  3 победи, 5  ремита и само една загуба като сред противниците й бяха 4 български и 5 чуждестранни състезатели. Така с набрания актив от 5,5 точки, плевенската състезателка спечели  награда и трето място при жените.

В „Турнир-А“ участвуваха и двамата състезатели от мъжкия отбор на СКШ „Спартак Плевен XXI“ – международният майстор Пламен Младенов и фиде-майсторът Николай Йоданов, които постигнаха съответно 5 и 4,5 точки.

Следващото състезание, в което ще участвуват състезатели на СКШ „Спартак Плевен XXI“, е първият турнир за „Купа Освобождение“. Той ще се състои на 23 и 24 февруари във Военен Клуб в град Плевен. Ще участвуват състезатели от всички възрасти от цялата страна. Турнирътще важи за международно ЕЛО. Негови организатори са „ВСК Ботев-Плевен“,СКШ“Спартак Плевен XXI“ и „БФШ-1928“.

Снимка и информация: СКШ „Спартак Плевен XXI“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: