Млада пчеларка с престижна награда от изложението в Плевен /снимки/

10.02.2019 13:34

В последния ден на Международното изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен 2019” бяха раздадени и наградите на форума. Носителят на голямата награда на Партнерс експо, осигурена от Областна администрация Плевен – плакет „Крило на успеха” за „Новаторство в пчеларството“ тази година бе присъдена на „Био иновации“ ООД Пловдив.

Призове бяха връчени и в категориите за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението.

И тази година на изложението в Плевен фондация „Еврика“ връчи своята награда за най-проспериращ млад пчелар за 2018 година. Това е Стела Антова от село Старопатица, Видинско. 34-годишната пчеларка се грижи за 300 кошера заедно със своя баща. Казва, че обича пчелите и иска да се занимава с пчеларство винаги.

Наградите в отделните категории бяха връчени от зам.-областния управител Татяна Божинова, съуправителя на „Партнерс експо“ Чавдар Велинов, председателя на Областния пчеларски съюз Юлиян Станчев и почетния председател Васил Палазов.

Ще припомним, че XVII Mеждународно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2019” се проведе от 7 до 10 февруари в търговски комплекс Мания Тауър. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен.
По традиция проявата се провежда в дните около празника на българските пчелари – 10 февруари, св. Св.Харалампий. Участие в тазгодишния форум взеха над 150 фирми от 22 държави, пчелари и организации от страната, Европа и Азия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: