Амбициозна програма очерта за 2019 година Областният младежки съвет

08.02.2019 15:44

Днес се проведе учредително събрание на Областен младежки съвет в Плевен. Пред събралите се младежи в арт залата на хотел „Ростов“ бе представен Управителен съвет от председател Бисер Велиев и зам.-председател Николай Георгиев и Секретариат, съставен от секретар, касиер и пиар. Сред гостите на събранието бяха кметът Георг Спартански и Диана Данова, общински съветник и председател на Постоянна комисия по „Образователна политика и читалищна дейност“ към ОбС-Плевен.

Бе представен и гласуван проектоустав на Областен младежки съвет и разгледан годишен календар, който включва събития, свързани с празниците на Плевен, Трети март и посветени на свободното време на децата и младежите в града. По време на представяне на годишната програма в дебатите активно се включи и кметът Георг Спартански, който даваше препоръки и съвети на младежите как да организират събитията си и да кандидатстват за финансиране от бюджета на Общината.

Сред програмата за тази година младежите са планирали да проведат концерт по повод Трети март, благотворителни балове за Кризисния център за деца и жени, преживели насилие и в подкрепа на „Българската Коледа“, празник за Първи юни, летен фестивал на изкуствата, фестивал „Да съхраним българското“ в парк „Кайлъка“, факелно шествие за 1 ноември и други. Младежите заявиха и готовност да се включва в акции по почистването на Плевен, които кметът организира, а той от своя страна им благодари за подкрепата по време на акцията в „Кайлъка“ миналата неделя.

Младежкият съвет е доброволна и демократична форма за самоуправление на ученици и младежи, живеещи в Плевен и региона за решаване на проблемите на младите хора, свързани с образованието, възпитанието, създаването на удобна и естетична среда за отдих и развлечения.

Повече информация за структурата и как да станете нейн член можете да потърсите на страницата във Фейсбук – ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: