Инспектори по храните и полицаи откриха месо без маркировка и етикети в магазин в Тръстеник

08.02.2019 9:39

На 7 февруари 2019 година е проведена специализирана операция със съвместни действия на полицаи от РУ Долна Митрополия и служители от ОДБХ – Плевен на търговски обект в град Тръстеник. Целта е ограничаване на разпространението на неотговарящи на стандартите хранителни продукти и напитки, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В магазина са установени храни от животински произход без здравна идентификационна маркировка и етикети, съхранявани във витрина – свински врат, свинска плешка, сурова наденица, свинско месо за готвене, пилешко бутче и кайма с общо тегло 21 /двадесет и един/ кг.; както и храни от животински произход – месни продукти с неспазен температурен режим на съхранение – с общо тегло 21 /двадесет и един/ кг.

Представителите на ОДБХ – Плевен са съставили акт на основание чл. 58/1/ от Закона за ветеринарно-медицинската дейност, акт за забрана на основание чл. 253, ал. 2, т.2 от Закона за ветеринарно-медецинската дейност и протокол за отговорно пазене на основание чл. 252, ал. 1 от Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

На управителя на фирмата – 44 годишен местен жител на основание чл.64, ал.1 от ЗМВР е издадено разпореждане да спазва стриктно работното време, да не продава алкохол и тютюневи изделия на непълнолетни лица, както и да недопуска търговия с опасни за здравето хранителни продукти и напитки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: