Тризнаци се родиха в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен

07.02.2019 8:36

Тризнаци се родиха в плевенската УМБАЛ „Д-р Г. Странски” след успешна 9-месечна бременност, съобщиха медици, като добавиха, че информират за случая не само защото много рядко се раждат тризнаци там, а и защото при наличието на 3 деца рядко бременността достига до 9 месец, както в случая.

Малките Самуил, Борис и Екатерина са родени секцио миналия понеделник. Те са с мерки 2.900, 2.200, 1.860 кг., съответно 48, 45 и 44 см. Те се чувстват добре и вече са изписани, като най-малкото дете бе поставено временно под неонатологично наблюдение  заради по-малкото килограми.

Майката Мирослава Александрова, на 34 години, от Троян, е изключително щастлива, това е нейна първа бременност. Децата се появиха в ръцете на екип д-р Вася Георгиева, д-р Михаил Цветков, акушерка Лиляна Гърбова, анестезиолог д-р Стефан Иванов, след раждането бяха поети от неонатолозите д-р Преслава Гацева и д-р Невена Пейкова.

Снимка: УМБАЛ-Плевен /На снимката е д-р Георгиева са майката Мирослава и двете момченца, момиченцето е било в Неонатологията по това време/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: