От днес Плевен отново е столица на пчеларството

07.02.2019 7:55

XVII Mеждународно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2019” ще се проведе от 07 до 10 февруари в търговски комплекс Мания Тауър. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен .
По традиция проявата се провежда в дните около празника на българските пчелари – 10 февруари, св. Св.Харалампий. Участие ще вземат над 150 фирми от 22 държави, пчелари и организации от страната, Европа и Азия / представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроходима техника, ремаркета и фургони. На изложението ще се конкурират едни от най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда.
Утвърдилият се през изминалите години авторитетен форум продължава да се развива. През 4-те дни в Плевен посетители и гости ще могат да видят, договорят и закупят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша. Редом с тях пчеларите ще се запознаят с асортимента на фирми и представители от Австрия, Канада, Италия, Германия, Англия, Полша, Сърбия, Турция, Гърция, Китай, Финландия, Франция, Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ,Русия, Швеция, Испания, Румъния, Словения, Унгария,Пакистан. Изложението отново ще бъде посетено от организирани групи пчелари от различни региони на страната и от Румъния, Сърбия, Хърватия,Гърция,Македония,Кипър,Турция.
По традиция изложението е съпроводено от съпътстваща програма, включваща презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, с посещениена образцови пчелини. Лектори от Германия, Франция, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша. В рамките на форума се провежда и Международен конкурс за детска рисунка , тематично свързан с пчеларството, меда, здравето ,природата, екологията, в който се включват млади художници / от 3 до 16 г./ от детски заведения, училища, кръжоци, школи, артцентрове от цялата страна.
Организаторите дават своя принос в подкрепата на националната стратегия за развитие на пчеларството и стимулиране продажбите на дребно в България. Част от най-добрите пчелари на страната ще предлагат на посетителите многообразие от мед и неограничен брой производи – лечебна козметика, храни, напитки в специализиран базар „Фестивал на Българските пчелни продукти”.

Фирмите и пчеларите, които ще вземат участие в Международното изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен 2019”, могат да кандидатстват за наградите на изложението:
– Голямата награда на Партнерс експо, осигурена от Областна администрация Плевен – плакет „Крило на успеха” за „Новаторство в пчеларството“.
– Призове се присъждат и за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, най-проспериращ млад пчелар за 2018 година
– Конкурс за детска рисунка и пластика
Всеки желаещ е необходимо да попълни анкетна карта през първия ден на изложението.Най-добрите постижения за 2018 година по традиция ще бъдат отличени от международно жури. Стремежът на организаторите е отново да представят българското пчеларство по най-добрия начин, да запознаят българските пчелари с последните новости в оборудването, допринасящи за неговата интензификация, а изложението да запази утвърдената позиция и международен авторитет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: