Общинските фирми представят програмите си за развитие пред комисии в Общинския съвет

06.02.2019 10:51

Информация за актуално състояние, финансовите резултати към края на 2018 г. и програмите си развитие за новата 2019-та представят този месец пред комисии в Общински съвет – Плевен, търговските дружества с общинско участие. В деловодството на местния парламент такива са внесли: „Дентален център І – Плевен” ЕООД, „Тибор” ЕАД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, “Паркстрой” ЕООД, „ДКЦ ІІI – Плевен“ ЕООД, „ДКЦ ІІ – Плевен” ЕООД и „Инжстрой” ЕООД.
Съгласно резолюция на председателя на ОбС – Плевен, Мартин Митев, всички финансови справки и програмите за развитие на фирмите ще се обсъждат в ПК по “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев и ПК по „Бюджет и финансова политика” с председател Пепо Петков“. Реда за обсъждането и сроковете за това е разписан в общинската Наредба №8 за условията и реда за упражняване правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества. В наредбата е посочено, че програмите за развитие на дружествата за същата година се утвърждават ежегодно от Общинския съвет в срок до 31 март на всяка календарна година, като проектите за тях се представят до 31 януари на съответната година. През февруари комисии към Общинския съвет разглеждат за сведение предварителните отчети на търговските дружества с общинско участие, а окончателните такива за годината се внасят до края на март, след което се гледат и на заседание на Общинския съвет.
Представените от общинските фирми справки и програми за развитие са публикувани на интернет страницата на Общински съвет – Плевен /https://obs.pleven.bg/bg//, категория „Заседания“/ „Заседания на постоянни комисии“/ „Материали за заседания на постоянни комисии за февруари 2019 г.“ https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedaniya-na-postoyanni-komisii-za-mesets-fevruari-2019-g
Предстои насрочване на дати за заседанията на комисиите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: