Отличен старт на годината за състезателите на СКЛА „Спринт“ – гр. Червен бряг

06.02.2019 15:48

Отличен старт на годината за състезателите на СКЛА „Спринт“ – гр. Червен бряг.

На провелия се на 19 и 20 януари Национален шампионат за юноши и девойки до 18 години (младша възраст) в гр. София, Петко Светославов Стаменов стана национален шампион скок височина с личен резултат 190 см. и 10 см. пред останалите. Само седмица след това на 26 и 27 януари беше Националният шампионат за юноши и девойки до 20 години (старша възраст) отново в гр. София, като Габриел Красимиров Митов стана шампион и завоюва златен медал с 200 см. Петко Светославов Стаменов пък постигна нов личен резултат – 195 см и равен резултат с втория, което му донесе бронзов медал.Той е единствен медалист от младшата възраст.

Наградите за СКЛА „Спринт“ в първите дни на Февруари – на 2-ри и 3-ти, този път на Националния шампионат за момчета и момичета до 16 год. и Националния шампионат за мъже и жени в гр. София, грабнаха: При момчетата – Национален шампион станаха Лъчезар Илиев Петков, с личен резултат и златен медал 178 см. и с 13 см. пред останалите, както и Габриел Красимиров Митов – вицешампион и сребърен медалист при мъжете – скок височина, с личен резултат 205 см. – равен с този на брата на рекордьора на България, и с 4 години по-малък от него.

„Радваме се и се гордеем, че този сезон шампионите от мъжки пол от всички възрастови групи (4 на брой) са от нашия клуб. Факт, който не се е случвал до сега в леката атлетика в България. Щастливи сме, че последните 3 седмици накарахме любителите на леката атлетика в зала „Асикс Арена“ да ни поздравяват и говорят само за Червен бряг.“ – коментираха от Спортния клуб.

ЧЕСТИТО!

Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: