Кларинетистът Борислав Йоцов: Влюбен съм в Плевенската филхармония!

06.02.2019 13:47

Както писахме, утре – 7 февруари в зала „Катя Попова“ от 19 часа ще се състои концерт на Плевенска филхармония с диригент Деян Павлов. Солисти ще са Надежда Йоцова – пиано и Борислав Йоцов – кларинет. В програмата са включени Клезмер валс и „Фламенко“ от Хулио Доминго, Фантазия за кларинет и оркестър от Ангел Заберски и Концерт за пиано и оркестър N2 от Сергей Рахманинов.

Избрах тази програма, защото включва нещо ново, което скоро намерих и ако има нещо, с което да се гордея, това е, че непрекъснато вземам нови неща, които се пишат все по-често, слава Богу, сподели пред медиите в навечерието на концерта Борислав Йоцов. Той определи „Фантазия за кларинет и оркестър“, която ще изпълни пред плевенска публика, като една много романтична музика, написана от истински джазмен в лицето на Ангел Заберски. Това произведение е пълно с класическа хармония, но мирисът и духът са на един джазов музикант, каза Йоцов. Колкото до музикантите от Плевенска филхармония, именитият кларинетист бе категоричен: „Влюбен съм в този оркестър!“. „Дори минавайки покрай Плевен с кола, непрекъснато се обръщам, като че ли пропускам нещо. Много харесвам това място, тъй като тук съм направил много хубави неща. Харесвам много и хората от оркестъра, чувствам ги близки и определено между нас има някаква връзка“, сподели още Борислав Йоцов.

От своя страна, Надежда Йоцова припомни, че първото й участие на плевенска сцена бе през миналата година в концерта на баща й Христо Йоцов „Spirit of jazz“. „Сега избрах Рахманинов, защото много го обичам. Неговото влияние в света на музиката е огромно, от него тръгват популярната, холивудската музика. Този концерт е писан 1901 г. и все още е абсолютен хит, като аз имам огромното удоволствие да го представя утре вечер пред плевенска публика, каза талантливата пианистка, която живее в Хановер, Германия.

Билети за концерта се продават в касите на Филхармонията:
Централна каса – пл.“Свобода“ /до Централното тото/ тел.064 800 843
Билетен център на Филхармонията в ч-ще „Съгласие“, тел. 064 800 843
Билетен център ул.“Данаил Попов“ тел.064 610 464

#тагове:

НАЙ-НОВИ: