До 20 февруари „Заедно в час“ набира кандидати за учители от Плевен

05.02.2019 11:01

Само за четири месеца “Заедно в час” получи над 1300 кандидатури за участници в програмата си за професионално и лидерско развитие. Това е близо два пъти повече в сравнение със същия период миналата година, което показва сериозен ръст на интереса към програмата и към учителската професия. Програмата на “Заедно в час” подготвя завършващи студенти и хора с опит от различни професионални сфери да станат учители в български училища за най-малко две години, след което да продължат да допринасят за по-добро образование в България.

Кампанията за набиране на участници в програмата продължава до 20 февруари, а кандидатстването става с онлайн формуляр на сайта на “Заедно в час”. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит – тях участниците придобиват в рамките на програмата. Необходима е завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г. Подробна информация за процеса на кандидатстване може да бъде намерена на сайта на организацията.

Одобрените кандидати ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Преди това те ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици по специално разработената от “Заедно в час” програма. През януари тя стана една от общо 13-те обучителни програми на организацията, одобрени от Министерството на образованието и науката и включени в официалния регистърс обучения за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, които носят кредити на успешно преминалите ги. 

Програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията. По време на двете години преподаване участниците в програмата получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище.

През септември 2018 г. програмата на “Заедно в час” спечели първо място в категориите “Най-добра обучителна програма” и “Най-добра програма за кариерно развитие” на националния конкурс “Работодател на годината” на форума “Кариера в България. Защо не?”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: