Спряха двама надрусани шофьори в Плевен и Ясен

04.02.2019 9:40

Бързо производство е започнато във Второ РУ-Плевен за управление на автомобил след употреба на наркотици, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 1 февруари 2019 година в 03:00 часа на улица “Дойран“ в областния град за проверка бил спрян лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 24-годишен от Кнежа. Тестът за наркотици на водача отчел положителен резултат за метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са взети проби за химически анализ. На водача е съставен акт. Работата по случая продължава разследващ полицай. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. На 1 февруари 2019 година във Второ РУ – Плевен е започнато бързо производство за шофиране под въздействието на наркотици, съобщават от полицията.

На 31 януари в 22:40 часа в село Ясен е проверен с техническо средство „drager drugcheck 5000 stk 7“ 25-годишен местен жител – водач на „Алфа Ромео“ . Тестът е отчел положителен резултат – употреба на канабис. За констатираното на нарушителя е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

НАЙ-НОВИ: