Десетки плевенчани дойдоха да чистят в „Кайлъка“ с кмета /снимки/

03.02.2019 12:04

Десетки плевенчани се отзоваха на призива на кмета Георг Спартански да дойдат в неделния ден и да почистят в „Кайлъка“. Сборният пункт бе на Обръщалото на тролеите. Там всеки желаещ да участва в акцията получи ръкавици и чували за смет. Имаше ученици, семейства с малки деца, мотористи, по-възрастни плевенчани, които обичат да се разхождат в парка във всеки сезон.

„Този парк е наш, няма значение дали е общински и държавен. На всички ни е приятно да ходим в чиста среда. Никой не е дошъл да ни го нацапа, ние сами си правим тези кочини, в които живеем. Казвал съм хиляда пъти, че ще е по-лесно, по-евтино и по-интелигентно да не цапаш, отколкото да чистиш.“, с тези думи се обърна днес към събралите се плевенчани кметът Спартански. Той добави, че тази акция няма да е единствена и последна. „Очевидно, за да стане „Кайлъка“ паркът, който по-възрастните като мен плевенчани помним, трябват ежедневни грижи – с чистене, с кастрене на дървета, с ремонти, където е необходимо. Ние като Община нямаме право да харчим пари, защото паркът е държавен. Тези, които обвиняват областния управител, не са прави, защото той ще го свърши, ако има бюджет, а на този етап бюджет за поддръжка на парка никога не му е отпускан.“, добави Спартански.

Кметът припомни, че в петък областният управител бе организирал почистване на парка от затворници по алеите. Затова днешната акция се насочи по пътя от бензиностанцията на „Петрол“ в посока ресторант „Двете сърнета“.

„В зависимост от времето, тъй като все още е зима, подобни на тази акция ще се проведат в „Сторгозия“, Скобелев парк и в други части на града. Има достатъчно боклук.“, заяви Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: