Двама плевенчани на вътрешните избори за кандидат-евродепутати на „Да, България“

02.02.2019 13:27

Двама плевенчани ще участват на вътрешните избори на „Да, България“ за кандидати за единната листа на обединение „Демократична България“ за евровота. Това стана ясно днес на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен, на която партията представи по-голямата част от 17-те кандидати. Плевенските кандидатури са на юристите Кирил Мучев и Александра Стеркова.

Пред медиите Стефан Тафров – член на Изпълнителния съвет на „Да, България“, сподели, че това е пъpвoтo eлeĸтpoннo глacyвaнe зa oпpeдeлянe нa пoлитичecĸи пpeдcтaвитeли, като в него могат да участват не само членове на партията, но и симпатизанти. Вотът ще бъде осъществен посредством електронно приложение, а също така ще може да се гласува по имейл, като това ще се случи в дните между 4 и 10 февруари. В рамките на кампанията партията е провела два дебата – в София и Пловдив, в които кандидатите са представили своите възгледи за мястото на България в Европейския съюз.

По думите на Тафров, извън пряката политическа цел, тези вътрешни избори имат и коствен ефект – да докажат, че електронните избори са възможни. На фона на провала на управляващите да въведат електронното гласуване, въпреки категоричната воля на 2 000 000 български избиратели, ние като партия доказваме, че дори само с доброволен труд – без помощта на държавния бюджет, можем да направим електронни избори, заяви той. Според Стефан Тафров, до този момент държавата е похарчила около 2 млрд. лева за електронно управление, а такова все още няма. Едно е ясно – няма политическа воля и компетентност управляващите да направят това, категоричен бе той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: