Командирът на военния гарнизон в Белене сред дарителите на НВИМ за 2018-а

01.02.2019 11:13

Началото на съвместна инициатива на Командването на Сухопътните войски и Националния военноисторически музей бе поставена, вчера 31-ви януари, с откриването на изложба „Памет за бъдещето“, която представя ценните артефакти, свързани с българската история и получени като дарения през 2018 г. Директорът на Музея доц. д-р Соня Пенкова откри изложбата, изказвайки благодарност към всички дарители и подчертавайки приноса им към обогатяването на големия разказ за военната ни история.
Значението на дарителския жест намери още едно измерение и в поставянето на началото на съвместна кампания на Националния военноисторически музей и Командването на Сухопътните войски. Целта на кампанията е да насърчи дарителството в Българската армия чрез предоставяне на различни реликви от българските контингенти зад граница, и други експонати, които да запознаят посетителите с известни или не толкова известни моменти от нашето близко и далечно минало и „да се съхрани нейната памет за бъдещите поколения“, както сподели в своето слово заместник-началникът на Щаба на Сухопътни войски полк. Стоян Стоянов.
Всички дарители, сред които са началникът на Канцеларията на командира на Сухопътните войски полковник Тони Трифонов и командирът на 55 ип-Белене полковник Росен Арабаджиев получиха специални грамоти и билет за целогодишен безплатен достъп до Националния военноисторически музей и неговите филиали.
През годините до настоящия момент над 16800 военнослужещи от Сухопътните войски са изпълнявали мисии на три континента – Европа, Азия и Африка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: