Днес и утре в Окръжен съд – Плевен гледат дело за жестоко убийство

31.01.2019 8:05

Днес и утре, 1 февруари, състав на Плевенски окръжен съд е насрочил разглеждането на наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен, против С. Й. Жената е обвинена в това, че на 25.11.2017 година в Плевен умишлено умъртвила С.Б.  на 49 години като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Ще припомним случая, за който през лятото информираха от Окръжна прокуратура – Плевен.

Обвиняемата живеела в апартамента на пострадалия, в който имало и други квартиранти. Имала нужда от парични средства, за да преживява и да си купува наркотични вещества и алкохол. На 24.11.2017г., тя откраднала мобилен телефон марка LG, собственост на квартирант, с цел да го продаде.

Мъжът установил кражбата и заявил, че ще подаде жалба в полицията. Същата вечер – на 24.11.2017г., пострадалият употребил значително количество алкохол. В ранните часове на 25.11.2017 г. между него и обвиняемата възникнал спор, който прераснал в конфликт по повод извършената кражба, като я заплашил, че ще я изгони от квартирата, тъй като предполагал, че тя е откраднала телефона. Ядосана от това обвиняемата, взела от холната маса стъклена бутилка и му нанесла няколко силни удара в областта на главата. Стъклената бутилка се счупила и в ръката й останала горната част, с която продължила да нанася удари по главата и тялото на пострадалия.

След нанесения побой пострадалият останал да лежи на земята. Значително по-късно, след като установила, че пострадалия не дава признаци на живот тя се обадила на тел.112, като съобщила за смъртта на С. Б.

Ако бъде призната за виновна С. Й. Я очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: